Makeup artist uddannelse

med Beauty, Fashion, Film og Advance Makeup Teori samt Show & Teater sminke

Går du med drømmen om at blive makeup artist, så kan du nu sikre dig en plads på vores makeup artist uddannelse i København. Her vil du lære de mange forskellige teknikker, man skal beherske som professionel makeup artist. Skolen har mere end 24 års erfaring, og vores underviser er meget professionelle til at lære fra sig, og give dig alle de bedste redskaber, for at du får en top professionel uddannelse som international makeup artist med mange jobmuligheder.

Som makeup artist skal du være i stand til at lægge mange forskellige typer makeup. Udover at lære hvordan man lægger en beauty makeup, finde de rigtige farver eller hvordan man korrigerer med skygger og highlight, vil du også komme igennem uddannelsesmoduler, der lærer dig teknikker til at lægge makeup til mode, film, TV og teater, events m.m.

Modul 1

Beauty makeup modulet hvor du teoretisk og praktisk lærer alt om alle de mange forskellige typer makeup, som en professionel makeup artist skal kunne mestre. Du får en grundlæggende viden, om hvordan du lægger en god base for en makeup, der skal holde længe, uanset om den skal ses smuk og naturlig, eller om den skal fremhæve eller ændre karakter med highlight og skygge og kraftige pigmenter.

PRIS: 16.000,- kr.

Er alle beauty makeupper (dag,- aften, galla, trend makeup m.m. varer 1-3 måneder på dag eller aftenhold.

Modul 2

Den historisk tidsperiodes makeup og de mange stilikoner har været brugt i mange hundrede år, og som makeup artist er det vigtigt, at du kender historien, og er i stand til at lægge makeup fra forskellige historiske tidsaldre som datidens stilart. De mange skuespillere bruges ofte i historiske film og Tv-serier, men også som et tvist eller nyfortolkning i en nutidig trend makeup. 

PRIS: 14.000,- kr.
Er de store historiske film makeupper (Cleopatra, Barok, 1940′ makeup m.m) varer 1-2 måneder.

Modul 3

Advance makeup teori er tredje modul, hvor vi arbejder med skitser og skygger til udførelse af de kreative ansigts dekorationer som klassisk Avantgarde makeup og med blokket bryn/texture og liner work. Du lærer at kunne lave et Face Charts samt udvikling af kreative vipper til prof. brug i makeuppen. Vi laver også Face paint, hvor der er mulighed for at give fantasien frit spil samt undervisning i camouflage og tatoveringer udarbejdet i fedtfarver. 

PRIS: 12.000,- kr.
Advance Makeup Teori (face chart and paint, tatoo, camouflage teknik, Avantgarde m.m) varer 1-2 måneder.

Modul 4

Special effects modulet er lærering om at lave de special effects, der er brug for i film og tv-produktioner. Når du har lært teknikkerne, kan du få skuespillerne til at se forslåede ud, og du kan give dem troværdigt udseende mærker, rifter, sår, brandsår og endda skudsår. Når du har gennemgået dette modul, er du i den grad klar til at træde ind på et filmset i en hvilken som helst film eller tv-produktion, hvor der er brug for special effects.

PRIS: 13.000,- kr.
Er special effect med b.a. afrevet fingre, brandsår, skudhuller, sår og ar m.m. som varer 1 til 2 måneder.

Modul 5

Advance Spfx makeup & maskeproduktion hvor vi arbejder med alginat-blandinger, gips, silicone, gelatine og latex, når vi laver de mest fantastiske og fantasifulde maskeafstøbninger til brug i film, teater og tv-produktioner. Vi får i to dage besøg af en filmproducent og special effect specialist, som lærer eleverne at lave afstøbninger af gips til hele og del-masker i silicone.

PRIS: 2.500,- kr.

Er maskeproduktion hvor der laves afstøbning af ansigt i gips, og her på formes masker, næser, hager, ører, horn m.m. som bruges til modul 6 i teaterdelen. Varer 2 dage/ aftener.

Modul 6

Show & Teater makeup modulet er sammensat med inspiration fra de store teatre og scener verden over. Her arbejder vi med skitser og skygger til udførelse af bodypainting med og uden airbrush. Der anvendes kraftige farver og glimmer, når vi laver de enorm prangende og smukke Drag Queens. Der arbejdes med Kryolan alco- og fedtfarver, når vi fremstiller horn, næser, ører samt laver kunstig skæg og bruger mange forskellige parykker til bl.a. Mephisto, Don Quixote og Geisha og Kabuki samt udførelse af personer med Halloween makeup m.fl.
PRIS: 12.500,- kr.

Show & Teater makeup til bl.a. Mefisto, Dracula, Halloween, hekse og Kabuki samt airbrush bodypainting og Drag Quins.  Varer 1-2 måneder.

Modul 1-6 koster 70.000,- kr. i alt og kan sammensættes efter behov med afsl. bevis.

Ved kontrakt på alle 6 moduler er prisen 49.800 kr. (spar 20.200,- kr.) samt gratis hårstylingkursus og Dinair airbrush kursus til en værdi af kr. 11.300,- kun ved betaling af egne materialer på samlet kr. 5.200,-

Materialer til hele uddannelsen koster 8.600,- kr. (værdi 12.000,- kr.)

Materialer til modul 1 og 2 er 6.000,- kr. (værdi 9.000,- kr.)

 

Det er muligt at tage enkelte moduler af makeup artist udd. både på dag- og aftenholdet

Ring og hør om den fordelagtige mulighed for at tage stylist og makeupartist kombineret på aftenhold. 

Går du med drømmen om at blive makeup artist, så kan du nu sikre dig en plads på vores kreative og professionelle uddannelse i centrum af København. Her vil du lære de mange forskellige teknikker, man skal beherske som professionel makeup artist. Du vil blandt andet lære om forskellige hudtyper, contouring og farve teori. Som professionel makeup artist, skal du være i stand til at lægge mange forskellige typer makeup. Udover at lære hvordan man lægger en let beauty makeup, finde de rigtige farver eller hvordan man arbejder med skygger og highlight, vil du også komme igennem uddannelsesmoduler, der lærer dig de mere avancerede og kreative teknikker til at lægge makeup til bl.a. show , film, TV og teater.

Som en stor del af uddannelsen, lærer du at lægge alt fra den naturlige makeup til de mere ekstravagante galla- og showmakeup, hvor de stærke farver og nuancer er i fokus. Som makeup artist til fotoshoots, er det også vigtigt at lære om den specifikke makeup teknik til farve og sort/hvid billeder. Derudover lærer du også om makeup til reklame- og portrætfoto.

Når der skal laves special effects til film, er det makeup artisten der laver de blodige sår eller de skræmmende masker. Det lærer du naturligvis også på vores makeup artist uddannelse. Du vil i den forbindelse komme igennem et modul, hvor du lærer at støbe masker, som ligeledes er hyppigt brugt til filmproduktioner. Her arbejder vi med alginat-blandinger, gips, silicone og latex. Der er altså rig mulighed for at udfolde dine kreative evner indenfor netop dette felt.

Læs mere om de forskellige moduler herunder og meld dig til uddannelsen som makeup artist. Kontakt os endelig hvis du har spørgsmål omkring vores makeup uddannelse, mulighederne og forløbet.

Alle moduler (dog ikke maskeproduktion), afsluttes med en praktisk prøveeksamen, hvor du vurderes på din kreativitet og præcision. Disse prøvekarakterer vil indgå som en samlet vurdering af din årskarakter, kombineret med din faglige udvikling gennem forløbet. Der gives karakterer efter 7-trins skalaen.

Når du uddanner dig hos Art of Style and Makeup, gennemgår du et nøje planlagt forløb, hvor teori og praktisk træning kombineres optimalt. På den måde sikrer vi, at du lærer så meget som muligt om alle fagets mange facetter. For at blive en dygtig stylist og makeup artist skal man vide meget, men man skal også have tid til at omsætte viden til praktiske erfaring.

For at du får de bedste jobmuligheder efter endt uddannelse, er skolen meget behjælpelig med træningsjobs undervejs i din uddannelse, så du får både praktisk erfaring og et unikt netværk indenfor Tv, film, teater og mode- og skønhedsbranchen.

Du modtager både et dansk og et engelsk eksamensbevis samt et internationalt eksamensdiplom, når du afslutter din uddannelse hos os. Herefter vil du have gode muligheder for at få et attraktivt job i denne spændende branche både i Danmark og i udlandet. Desuden modtager du diplom på Dinair airbrush kursus og på hårstyling kurset samt på shellak neglekursus, da du får tilbud om, at kunne tage disse kursus gratis under din uddannelse, kun med betaling af egne materialer.
For at kickstarte din karriere, registrerer vi dig samtidig i skolens jobkartotek, så vi kan anbefale dig til potentielle arbejdsgivere. Der kommer løbende betalte jobs ind gennem skolen, og her har vi fokus på, at hjælpe de ny uddannet stylist og makeup artister ud til de mange forskellige typer arbejde indenfor branchen.  

VI TILBYDER ½ PRIS for en af uddannelserne, hvis du ønsker både at blive professionel stylist og makeup artist med hvert sit spændende, kreative og professionelle pensum.

Vi ser frem til at byde dig velkommen til et personligt møde på Art of Style and Makeup på Kgs. Nytorv, hvor vi vil fortælle dig meget mere om, hvordan vi kan hjælpe dig til en strålende karriere.

[smartslider3 alias=”makeup-artist-modul-1″]

Beauty Makeup

 • Hudtyper og basen for en flot og holdbar makeup
 • Produktlære
 • contouring (Highlight and shadows)
 • Farveteori, farvernes psykologiske betydning og sprog
 • Retning og farvning af vipper og bryn
 • Korrekt brug og rengøring af pensler samt tilbehør
 • Naturlig makeup med fokus på at skabe et sundt look
 • Dagmakeup (let forskønnende på modellens egne træk)
 • Påsætning af kunstige vipper og vippetotter
 • Business makeup (et sofistikeret look, som er en blanding af en dag- og aftenmakeup)
 • Aftenmakeup (kraftigere farver og smukke udtoninger, som skal kunne ses i aftenbelysning)
 • Brudemakeup (romantiske blide farver og holdbarhed)
 • Gallamakeup (elegance, præcision og glitter)
 • Ældremakeup (makeup på en moden/-rynket hud)
 • Fotomakeup (farve og sort/hvid) Fotoserier
 • Herremakeup /Grooming (naturlig makeup til mænd til brug på Tv og fotos
 • Brillemakeup (grundregler for kort- og langsynet)
 • Kvikmakeup (læg en flot makeup på 5-10 minutter
 • Smokey eyes med sort/grå skygge der tones korrekt omkring øjet
 • Trend makeup med de forskellige mærker inkl. besøg af Mac vedr. nyeste trends inden for makeup
 • Etnisk makeup
 • Instagram makeup (kraftig makeup men nedtonet på billeder)
 • Cutcrease makeup (en skarp øjenmakeup “skåret” lidt over globelinjen, men følger øjets form op som en vinge)
 • Manicure og shellak
[smartslider3 alias=”makeupartist-modul-2″]

Historiske Film makeupper

Kosmetikkens historie. Gennemgang og opbygning med makeup til de mange stilikoner, som historisk eller nyfortolkning gennem de sidste tusinder år som f.eks.:

 • Cleopatra (51f.Kf.- 30 f.Kr.)
 • Renæssancen (1536-1660 e.Kr.)
 • Barokken (1600-1730 e.Kr.)
 • Charleston (1920’erne)
 • Greta Garbo/ Malene Dietrich (1930-40’erne)
 • Marilyn Monroe (1950’erne)
 • Brigitte Bardot (1960’erne)
 • Twiggy (1960-70’erne)
 • Luksus punker (1970’erne)
 • Trend makeupper i 1980’erne 1990’erne
 • Kim Kardashian makeup 2010/2020érne

Grundprincipper i scene/film teknikkens betydning for makeup via lys, afstand, skygge og lign. Månedsprøve i historisk makeup i total look.

[smartslider3 slider=”15″]

Advance Makeup Teori

Her arbejder vi med skitser og fantasi til udførelse af face charts og face paint. Vi laver ansigtsmaling på børn, hvor der er mulighed for at lege med det kreative udtryk. Klassisk avantgarde makeup og med blokket bryn/texture, samt liner work camouflage og tatoveringer.

 • Klassisk Avantgarde makeup
 • Avantgarde makeup med blokket bryn/texture
 • Avantgarde makeup med liner work
 • Face Chart
 • Fantasimakeup
 • Science fiktion makeup
 • Facepaint (tiger, mus, hund, kat…..)
 • Camouflageteknik til dækning af modermærker, ar og lignende
 • Tatoveringer ved brug af fedtfarver og teknikken til lang holdbarhed
 • Arbejde med airbrush
 • Månedsprøve i Advance Makeup teori makeup

[smartslider3 slider=”16″]

Special Effect Makeup

Her lærer du at lave de special effects, der er brug for i film og tv-produktioner. Når du har lært teknikkerne, kan du få skuespillerne til at se forslåede ud, og du kan give dem troværdigt udseende mærker, rifter, sår, brandsår og endda skudsår.

Vi anvender blandt andet voks, silikone, latex og teaterblod til at fremtrylle realistisk udseende effekter, og det er endda muligt at fingere herpes-udbrud, falske modermærker og ar, blå mærker, bide- og kradsemærker og mange andre effekter.
På dette modul lærer du, hvordan du laver en afrevet finger, en afrevet arm, et forstuvet håndled, en brækket næse og et flækket bryn. Du bliver i stand til at udstyre skuespillerne med forfrysninger, brandsår, skinnebenssår, overskåret puls- åre, søm/glas-skår/splinter i huden, forstuvning og hudafskrabninger.

Når du har gennemgået model 4, er du i den grad klar til at træde ind på et filmset i en hvilken som helst film eller tv-produktion, hvor der er brug for special effekts opbygning.

[smartslider3 alias=”makeupartist-modul-5″]

Advance Spfx. makeup og maskeproduktion

På dette modul arbejder vi videre med special effekts – og nu er det maskerne, der er i fokus. Her arbejder vi med alginat-blandinger, gips, silicone, gelatine og latex, når vi laver de mest fantastiske og fantasifulde maskeafstøbninger til brug i film, teater og tv-produktioner.

En professionel film makeup artist lærer os at lave afstøbninger af gips til hele og del-masker i silicone. Resultat bliver flotte og realistiske masker som dem, der bruges i f.eks. Ringenes Herre og Harry potter. På dette modul er der rig mulighed for at udfolde dine kreative evner. Du vil lære alle de grundlæggende teknikker, og dygtiggøres i at lave masker og løsdele.

 

 • Maskeproduktion
 • Afstøbning af ansigt
 • Proteser støbt i silicone og gelatine, så som et hævet bokserøje og en skæv næse.
 • Hager, ører, horn og næser i latex
 • Maskemaling af hele og enkelte støbninger
[smartslider3 slider=”7″]

Show & Teater Makeup

På scenen ses de store makeupper med bl.a. kropsdekoration, og her arbejder vi med skitser og skygger til udførelse af bodypainting med og uden airbrush. Og vi laver de smukke Drag Quinns med kraftige og farverige udførelse og teknikker i Showmakeup. I teatersminke arbejder vi med fedtfarver, highlight og skygger til alle former for ældning, og vi fremstiller horn, næser, hager. Der laves skæg til bl.a. Don Quixote, hekse og trolde samt indblik i hovedrollerne i Pantomime teatret.

I pensum gives en god beskrivelse af alle de karakteristiske show og teaterkarakterer som vi kommer til at stifte bekendtskab med. Her under blandt andet:

 • Klassisk teater makeup
 • Halloween Makeup looks
 • Mephisto (med næse og horn)
 • Dracula
 • Don Quixote (ældring og påsætning af skæg).
 • Heks (med næse og hage af latex).
 • Geisha og Kabuki
 • Bodypainting
 • Drag Queens
 • show makeup

Daghold skemalagt undervisning:

Mandag, tirsdag og onsdag kl. 09.00 til 15.00

Forberedelse: ca. 6 timer pr. uge

Holdstart: Ingen ny dato

Aftenhold skemalagt undervisning:

Mandag og torsdag kl. 16.00 til 21.00.

Forberedelse: ca. 4 timer pr. uge.

Næste hold start: Ingen ny dato

For TILMELDING til samtale ring til 33161700 eller skriv en mail.

Professionel Makeup artist uddannelse 49.800,- ved alle 6 moduler.

Spar 31.500 kr. inkl. hår- og airbrush kursus.

 • 6.000,- kr. betales forud ved pladsreservation.
 • Månedsbetaling ligger på 3.982,- kr. for aftenholdet i 11 mdr. og ved daghold 7.375,- kr. i 6 mdr.
 • Ved kontantbetaling gives der en rabat på 1.500,- kr.

Materialer: 8.600,- kr. ( værdi for mere end 12.000 kr.) som betales inden skolestart. Materialerne indeholder produkter fra MAC Cosmetics og det professionelle brand Inglot Makeup, en lækker makeup taske samt professionelle pensler og materialer til special effekt, Advance makeup teori, show 6 teater modulerne.

Uddannelses prisen er inkl. Hårstyling kursus, som skal gennemføres inden uddannelses afslutning. (10 onsdag aftener af 4 timer) egenbetaling af materialer til hårkursus 2.500,- kr. (værdi 8.800 kr.)

Dinair airbrush kursus er gratis under uddannelsen, kun med en egenbetaling på startkit med airbrush maskine og farver kr. 2.700,- (værdi 7.900 kr.)